Květákový nákyp s klobásou a cibulkou

Suroviny

600 g květáku
1 cuketa (cca 300 g)
300 g drůbeží klobásy
sůl
40 g másla
40 g hladké mouky
1 malá cibule
600 ml mléka
mletý bílý pepř
olivový olej na vymazání
mletý černý pepř
60 g strouhanky
hrst nasekané petrželky

recept nemá fotografii

Postup

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a pak v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cuketu omyjeme a společně s klobásami nakrájíme na kolečka. Z másla, nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme. Dochutíme solí i bílým pepřem a asi čtvrt hodiny povaříme. Do vymaštěného pekáčku rozprostřeme květák, cuketu a klobásky. Vše už jen lehce osolíme a opepříme, zalijeme připraveným bešamelem a posypeme strouhankou a petrželkou. Při 180 °C zapékáme přibližně 25 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 287x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květákový nákyp s klobásou a cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist