Květákový nákyp s klobásou a cibulkou
Suroviny
600 g květáku
1 cuketa (cca 300 g)
300 g drůbeží klobásy
sůl
40 g másla
40 g hladké mouky
1 malá cibule
600 ml mléka
mletý bílý pepř
olivový olej na vymazání
mletý černý pepř
60 g strouhanky
hrst nasekané petrželky
Postup
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a pak v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cuketu omyjeme a společně s klobásami nakrájíme na kolečka. Z másla, nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme. Dochutíme solí i bílým pepřem a asi čtvrt hodiny povaříme. Do vymaštěného pekáčku rozprostřeme květák, cuketu a klobásky. Vše už jen lehce osolíme a opepříme, zalijeme připraveným bešamelem a posypeme strouhankou a petrželkou. Při 180 °C zapékáme přibližně 25 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 287x
Komentáře receptu Květákový nákyp s klobásou a cibulkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!