Květák po římsku

Suroviny

600 g květáku
30 g másla
1 stroužek česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
zelená petrželka
50 g strouhaného sýra
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Květák opláchneme, osušíme a rozdělíme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájím na jemno (můžeme i prolisovat). Na pánvi si rozpálíme máslo (lze nahradit i olejem), do něj vmícháme česnek a nakrájenou zelenou petrželku, potom přidáme květákové růžičky a osmažíme je. Potom květák osolíme, opepříme, přidáme pět lžic horké vody a rajčatový protlak a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Sýr (například Čedar) si nastrouháme na hrubším okurkové struhadle. Jakmile je květák měkký, servírujeme jej na talíře a hustě ho posypeme nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 119x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák po římsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist