Králík na víně

Suroviny

1 králík (cca 2 kg)
3 cibule
2 mrkve
1 celer
1 svazek petrželové natě
3 bobkové listy
10 zrnek černého pepře
4 ks hřebíčků
700 ml bílého vína
3 lžíce octa (nejlépe vinného)
1 stroužek česneku
8 lžic oleje
sůl
mletý černý pepř
1-2 lžíce hladké mouky
250 g rajčat, případně rajčatového protlaku
trocha cukru

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozdělíme na 8 částí. Jednu cibuli, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme a spolu s králíkem dáme do mísy. Přidáme opláchnutou a nasekanou nať a koření. Víno promícháme s octem, prolisovaným česnekem a 4 lžícemi oleje a nalijeme na maso. Přikryté odložíme na noc do ledničky. Druhý den maso vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V pekáči rozpálíme zbylý tuk, maso na něm po částech prudce osmažíme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. Zbylé dvě cibule oloupeme a vcelku osmažíme na vypečeném tuku, maso dáme opět do pekáče. Marinádu scedíme a polovinu dáme do pekáče. Přidáme zeleninu, koření a nakrájená rajčata. Dochutíme solí a cukrem, přikryjeme, vložíme do trouby a při teplotě 180.C (plynová na stupeň 2) dusíme asi 2 hodiny. Podle potřeby ještě jednou dochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8 736x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,20 (počet: 10) 9,20 10 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na víně

anonym: pátek 20. února 2009
Králík je skvělé maso,nesouhlasím s těmi,kteří říkají,že maso je sladké,co se týče receptu,víno je fajn,ale já dávám rum,ten totiž nezanechává žádnou chuť po rumu a je úžasné.Kdykoli jsem dala víno nebo pivo,vždycky jsem to citěla,ale když jsem použila rum nebo vodku,tak to nebylo citět,proto používám rum,ten mám vždy doma,protože dost peču,takže bez rumu ani ránu.Hanka

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist