Vepřové řízky s pomerančovou šťávou
Suroviny
4 vepřové řízky z kýty nebo kotlety
1 lžíce provensálského koření
1 chemicky neošetřený pomeranč
1 cibule
3 stroužky česneku
1/8 l hovězího vývaru
200 ml smetany
1 lžička Solamylu
sůl, pepř
olej na smažení
Postup
Omyté a osušené řízky naklepeme, nastrouháme na ně kůru z pomeranče, přelijeme vymačkanou pomerančovou šťávou a necháme marinovat do druhého dne. Pak oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je na plátky a orestujeme v pekáčku na oleji. Přidáme řízky s marinádou, osolíme, opepříme, okořeníme a vložíme do středu teplé trouby. Za občasného podlití vývarem upečeme doměkka. Hotové řízky vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přilijeme smetanu rozmíchanou se Solamylem a krátce povaříme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 492x
Komentáře receptu Vepřové řízky s pomerančovou šťávou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!