Vepřové řízky s pomerančovou šťávou

Suroviny

4 vepřové řízky z kýty nebo kotlety
1 lžíce provensálského koření
1 chemicky neošetřený pomeranč
1 cibule
3 stroužky česneku
1/8 l hovězího vývaru
200 ml smetany
1 lžička Solamylu
sůl, pepř
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Omyté a osušené řízky naklepeme, nastrouháme na ně kůru z pomeranče, přelijeme vymačkanou pomerančovou šťávou a necháme marinovat do druhého dne. Pak oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je na plátky a orestujeme v pekáčku na oleji. Přidáme řízky s marinádou, osolíme, opepříme, okořeníme a vložíme do středu teplé trouby. Za občasného podlití vývarem upečeme doměkka. Hotové řízky vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přilijeme smetanu rozmíchanou se Solamylem a krátce povaříme.
Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 509x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,50 (počet: 2) 9,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové řízky s pomerančovou šťávou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist