Housky nebo veky

Suroviny

(12 housek nebo 2 veky)
42 g kvasnic
1 lžíce pískového cukru
500 g hladké mouky (polovinu lze nahradit celozrnnou)
1 lžička soli
4 lžíce oleje
250 ml vody

recept nemá fotografii

Postup

Kvasnice mícháme v hrníčku s cukrem, dokud se nerozpustí. Mouku dáme do zadělávací mísy, přidáme olej, vodu, rozpuštěné kvasnice a sůl. Pomocí hnětače nebo ručního mixéru hněteme těsto nejprve pomalu a pak na stupni 2, dokud není těsto hladké a nepřichytá se kraje. Pak mísu s těstem přikryjeme a na noc postavíme do ledničky. Druhý den ráno těsto prohněteme a vytvarujeme buď housky a klademe je na vymaštěný plech (nebo vyložený papírem na pečení) nebo těsto dáme do vymaštěných forem. Povrch housek potřeme olejem a sypeme podle chuti sezamem, kmínem nebo mákem. Necháme 20 minut dokynout a pak vkládáme do nepředehřáté trouby a pečeme 10 nebo 25 minut při 225.C (plynová trouba stupeň 4-5) od doby, kdy teplota dosáhla požadovaného stupně. Aby se pečivo lesklo, potřeme ho slanou vodou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 392x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,40 (počet: 5) 7,40 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Housky nebo veky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist