Selská omeleta s rajčaty
Suroviny
(pro 4 osoby)
100 g prorostlé slaniny
100 g cibule
500 g brambor
1 svazek pažitky
5 vajec
5 lžic mléka
3 malá rajčata
sůl, pepř
Postup
Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem, ještě horké je oloupeme, necháme vychladnout a v mikrotenovém sáčku dáme do ledničky). Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Pažitku nasekáme nadrobno. Slaninu necháme na velké pánvi vypéci dokřupava. Brambory nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm a rozložíme je rovnoměrně na slaninu. Po obou stranách je dozlatova opečeme. Přidáme cibuli a vše krátce zapečeme. Mezitím v misce dobře rozkvedláme vejce s mlékem, trochou soli a pepře. Rajčata pokrájíme na plátky. Vajíčka nalijeme na brambory tak, aby je zakryla v rovnoměrné vrstvě. Při nízké teplotě je necháme ztuhnout. Omeletu ozdobíme rajčaty a posypeme pažitkou.
Příloha: hlávkový salát s krémovou omáčkou z jogurtu s bylinkami
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 743x
Komentáře receptu Selská omeleta s rajčaty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!