Plněný zelný list na kyselém zelí
Suroviny
(pro 4 osoby)
8 velkých zelných listů
60 g prorostlé slaniny
1 cibule
1 červená paprika
75 g dlouhozrnné rýže
1/2 l vývaru
200 g mletého masa
1 vejce
1/4 lžičky majoránky
1 lžíce sladké mleté papriky
400 g kyselého zelí
1 vejce
1 lžíce sádla
2 lžíce kečupu
sůl
Postup
Velkou hlávku zelí 5 minut vaříme, pak odloupneme 8 listů a naplocho seřízneme žebra. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Zalijeme vývarem a rýži v něm 15 minut dusíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostičky. Smícháme s mletým masem, vejcem a rýží, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a paprikou. Směsí naplníme vychladlé zelné listy, svineme je a na obou stranách ohneme. Sádlo rozpustíme na mírném ohni. Vložíme kyselé zelí, na něj položíme zelné závitky. Zbývající vývar a kečup rozkvedláme a přilijeme. Dusíme přikryté 40 - 60 minut.
Příloha: brambory, bramborové knedlíky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 672x
Komentáře receptu Plněný zelný list na kyselém zelí
anonym: | pondělí 7. ledna 2008 |
Ke konci bych přidal trochu smetany |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!