Nadívaná husí prsíčka
Suroviny
(pro 4 osoby)
1 husí prsíčka - 500 g
sůl, pepř
1 lžička ostré hořčice
1 houska
1/8 l smetany
200 g telecích jater
1 cibule
1 lžíce másla
4 lžíce nasekané petrželky
na omáčku:
1/8 l bílého vína
1/8 l zakysané smetany
Postup
Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Hosuku nakrájíme na kostičky, namočíme dosmetany. Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty opékáme na horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití. Plněná prsíčka pečeme ve vhodné zapékací míse při 175.C (plynová trouba stupeň 2-3) asi 60 minut. Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem. Z vypečené šťávy sbíráme tuk. Z upečeného masa odstraníme nit. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Příloha: dušené červené zelí s jablky, bramborové krokety nebo bramborové knedlíky a silné červené víno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 073x
Komentáře receptu Nadívaná husí prsíčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!