Zelňačka
Suroviny
1 sterilované zelí Znojmia
2 nohy pikantní klobásy
3 brambory
2 cibule
hrst sušených hub
1 masox
1 lžíce mleté papriky
1 lžička kmínu
plátek másla
1,5 l vody
mouka na zahuštění
sůl
ev. smetana
Postup
Nakrájenou cibuli na másle necháme zesklovatět,přidáme nakrájenou klobásu, chvíli orestujeme,zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou.Přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín,masox, namočené houby a vaříme, až jsou brambory skoro měkké. Poté přidáme zelí i s nálevem a ještě 1/4 hod. vaříme. Zahustíme moukou, povaříme a ev. dosolíme. Lze přidat smetanu či Tatra mléko v plechovce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Alen,
Zobrazeno 4 836x
Komentáře receptu Zelňačka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!