Pomalu pečený bůček
Suroviny
cca 1 kg bůčku
1 lžička kmínu
1 menší cibule
sůl, pepř
100 ml vody na podlití
Postup
Pěkně očistíme kůži na bůčku, aby na ní nezůstal ani chloupek. Do pekáčku dáme cca 100 ml vody a maso dáme kůží dolů (do vody). Vrchní část osolíme, opepříme a lehce okmínujeme. Dáme péct zakryté do trouby na 100 – 120° C cca hodinku. Poté maso otočíme. Kůže nám pěkně změkla a snadno jí prokrájíme na čtverečky. Kůži osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, zakryjeme a pečeme stále na stejnou teplotu další 4 hodiny. Poté zvýšíme teplotu na 200° C a pečeme odklopené kůží nahoru dalších 30 - 60 minut podle toho jak moc máme rádi vypečenou kůžičku.
Takto upečený bůček se dá skoro mazat na chleba. Můžete si samozřejmě nařídit troubu a péct maso přes noc, v tom případě si kůži prokrájejte zasyrova a pečte rovnou kůží nahoru.
Toto je základní úprava, kdo má rád česnek , tak si ho přidá, ale doporučuji nejdříve cca hodinku před ukončením pečení, jinak má sklon k hořknutí.
Můžete si bůček samozřejmě ladit do červena za použití papriky či si přidat jiné oblíbené koření.
Hodí se k tomu zelí a různé knedlíky, nebo jen chleba zatepla i zastudena
Tip: ještě teplé maso se potře bohatě rozmačkaným česnekem a obalí v paprice (ideálně směs sladké a trochu pálivé) . Celé se to dobře zabalí do alobalu a nechá se chladu odpočívat den či klidně několik dnů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 937x
Zdroj: maty
Komentáře receptu Pomalu pečený bůček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!