Sladký šmorn
Suroviny
1/4 kg krupice
1 rohlík
skořice
rozinky
cukr
máslo
voda
Postup
Krupičku osmažíme dozlatova, zalijeme vodou a necháme po zamíchání pod poklicí zapařit - krupička musí objemově nabýt na dvojnásobek, poté přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, skořici, cukr a máslo podle chuti.
Podáváme s ovocným čajem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 8 925x
Hodnocení receptu:
7,29 (počet: 7)
7,29
7
10
Komentáře receptu Sladký šmorn
anonym: | úterý 12. února 2008 |
Za mích dětských let,jsem měla hrozně ráda šmorn u mé babičky,ale ta ho dělala z litého těsta trochu husčí,než na palačinky ,nalila ho do pekáčku dobře vymazaného a dala péct,když se těsto začalo jakoby srážet,lžící ho rozdělala to se během pečení dělalo několikrát ,pokud těsto nebylo pěkně opečené ,ze všech stran.K tomu jsme mívali kompot.To byla baš.............a!!!!! |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!