Levandulový sirup
Suroviny
1 l vody
1 kg cukru krystal nebo cukr krupice
1 ks citron v biokvalitě, dobře omytý
3 lžičky kyseliny citronové
1 hrst levandule - celá nať i s květy
Postup
Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, zbavený pecek a 3 lžičky kyseliny citronové, trošku navršené. Zamícháme, přikryjeme fólií a necháme stát 24 hodin. Druhý den tekutinu slijeme přes hustý cedník a čisté plátýnko do větší nádoby a přisypeme cukr. Za občasného míchání necháme cukr rozpustit. Můžeme i mírně zahřát, cukr se rozpustí rychleji. Po úplném rozpuštění cukru slijeme sirup do lahví. Uchováme v lednici.
Pije se podle chuti rozředěný studenou vodou, případně s ledem. Nápoj můžeme ozdobit několika kvítky levandule.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1 211x
Komentáře receptu Levandulový sirup
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!