Švestková povidla z trouby

Suroviny

2,5 kg švestek
300 až 500 g cukru krupice
50 ml octa

ukázka receptu Švestková povidla z trouby
Posunovut vlevo
ukázka receptu Švestková povidla z trouby
Posunout vpravo

Postup

Omyté vypeckované švestky pomeleme na mlýnku nebo rozmixujeme, smícháme s cukrem podle chuti (podle zralosti švestek, do hodně zralých švestek cukr přidáme, do méně zralých ho dáme méně) a octem. Necháme do druhého dne odpočinout. Švestky krásně pustí barvu a cukr se rozpustí.
Druhý den švestkovou hmotu nalijeme na velký plech a dáme do trouby vyhřáté na 200° C. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu na 100° C a pečeme asi 5-6 hodin, čas záleží na tom, jakou máme troubu a jak velký plech použijeme. Hotová povidla poznáme tak, když v nich projedeme vařečkou, zůstane po ní prázdná stopa, jak jsou hustá. Takto připravená povidla není třeba sterilovat, stačí rozdělit do vyčištěných skleniček.
Poznámka: V původním receptu je uvedeno, že toto množství je na 4 měnší skleničky. Já jsem použila 2 kg umletých švestek, 500 g cukru a 40 ml octa a vyšlo mi to na 4,5 skleniček od marmelád.
Autorka receptu také uvádí, že povidla dělá z 5 kg švestek ve vyšší vrstvě a peče je přes noc při 50 °C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 336x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestková povidla z trouby


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist