Pečená hlíva ústřičná
Suroviny
500 g čerstvé hlívy ústřičné
stroužky ze 2 paliček česneku
1-2 cibule
olivový olej
máslo
bylinky (pokud možno čerstvé) - např. majoránka, tymián, rozmarýn, šalvěj, petrželka, libeček apod.)
sůl a mletý pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 200° C. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky (ne moc malé, aby pak nebyly na kaši. Silné konce nožiček raději odkrojíme a použijte jinak, i po upečení by mohly zůstat tuhé. Houby dáme do pekáčku, přidáme nevyloupané stroužky česneku, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, přilijeme olej a přidáme máslo. Přidáme větvičku rozmarýnu a tymiánu, ostatní bylinky pokrájíme. Pokud nemáme čerstvé bylinky, použijeme sušené.
Osolíme, opepříme a vše promícháme. Pečeme asi 30 až 45 minut.
Podáváme např. s bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 162x
Komentáře receptu Pečená hlíva ústřičná
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!