Pečená hlíva ústřičná

Suroviny

500 g čerstvé hlívy ústřičné
stroužky ze 2 paliček česneku
1-2 cibule
olivový olej
máslo
bylinky (pokud možno čerstvé) - např. majoránka, tymián, rozmarýn, šalvěj, petrželka, libeček apod.)
sůl a mletý pepř

ukázka receptu Pečená hlíva ústřičná
Posunovut vlevo
ukázka receptu Pečená hlíva ústřičná
Posunout vpravo

Postup

Troubu předehřejeme na 200° C. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky (ne moc malé, aby pak nebyly na kaši. Silné konce nožiček raději odkrojíme a použijte jinak, i po upečení by mohly zůstat tuhé. Houby dáme do pekáčku, přidáme nevyloupané stroužky česneku, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, přilijeme olej a přidáme máslo. Přidáme větvičku rozmarýnu a tymiánu, ostatní bylinky pokrájíme. Pokud nemáme čerstvé bylinky, použijeme sušené.
Osolíme, opepříme a vše promícháme. Pečeme asi 30 až 45 minut.
Podáváme např. s bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 162x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená hlíva ústřičná


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist