Linecké řezy s mrkví a tvarohem
Suroviny
Těsto:
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
2 rovné lžičky sody nebo prášek do pečiva
200 g cukru moučky
vanilka
1 lžička citronová kůra
250 g mrkve
2 žloutky
sůl
250 g změklého másla nebo Hery
Náplň:
500 g tvarohu
6 lžic cukru
vanilka
2 žloutky
sníh ze 4 bílků
Postup
Těsto: smícháme vše sypké, přidáme nožem rozsekané máslo na kousky, dále přidáme žloutky, jemně nastrouhanou mrkev a vše zpracujeme. Těsto dáme do fólie a necháme odležet v ledničce.
Náplň: tvaroh rozetřeme s cukrem a žloutky a pak lehce vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na poloviny a každou vyválíme na tloušťku 4 mm. Pomocí válečku přesuneme jeden plát na plech vyložený papírem na pečení (můžeme si pomoci i tím, že těsto rozdělíme na čtvrtiny, rozválíme a dvě placky přesuneme vedle sebe na plech, nebo placky vyválíme přímo na papíře). Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a na něj dáme opět plát těsta (případně rozdělený na polovinu). Pečeme v troubě vyhřáté na 175° C asi 40-45 minut dorůžova.
Poznámka: do druhého dne řezy můžeme přikrýt utěrkou, budou křehčí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 420x
Komentáře receptu Linecké řezy s mrkví a tvarohem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!