Aspik I

Suroviny

2 sáčky čiré želatiny (na 1 litr nálevu)
šunka nebo šunkový salám
pařížský nebo vlašský salát
vajíčka uvařená natvrdo
kyselé okurky
čerstvá barevná paprika
sterilovaný hrášek

Na nálev:
900 ml vody
100 ml octa
15 g soli
15 g cukru
1 cibule
3 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
2 bobkové list

ukázka receptu Aspik I
Posunovut vlevo
ukázka receptu Aspik I
Posunout vpravo

Postup

Svaříme si nálev z vody, octa, soli, cukru, koření, bobkového listu a cibule nakrájené na čtvrtky. Necháme ho vychladnout. Na plátky šunky dáme salát a smotáme do ruliček. Do formy na srnčí hřbet úhledně vyskládáme na kolečka nakrájené okurky, kolečka vajíček uvařených natvrdo, proložíme proužky nebo kostičkami papriky, a to na dno i do boků formy, prokládáme hráškem. Na to naskládáme ruličky šunky se salátem, Pak vyskládáme další vrstvu vajíček, okurek a papriky a na ni opět ruličky šunky se salátem. Z vychladlého nálevu vyndáme koření, cibuli a bobkový list. Vmícháme želatinu a roztok zahřejeme (podle návodu na sáčku želatiny). Pak jím opatrně (nejlépe přes lžíci) zalijeme obsah formy a dáme do druhého dne vychladnout do lednice.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 232x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Aspik I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist