Aspik I
Suroviny
2 sáčky čiré želatiny (na 1 litr nálevu)
šunka nebo šunkový salám
pařížský nebo vlašský salát
vajíčka uvařená natvrdo
kyselé okurky
čerstvá barevná paprika
sterilovaný hrášek
Na nálev:
900 ml vody
100 ml octa
15 g soli
15 g cukru
1 cibule
3 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
2 bobkové list
Postup
Svaříme si nálev z vody, octa, soli, cukru, koření, bobkového listu a cibule nakrájené na čtvrtky. Necháme ho vychladnout. Na plátky šunky dáme salát a smotáme do ruliček. Do formy na srnčí hřbet úhledně vyskládáme na kolečka nakrájené okurky, kolečka vajíček uvařených natvrdo, proložíme proužky nebo kostičkami papriky, a to na dno i do boků formy, prokládáme hráškem. Na to naskládáme ruličky šunky se salátem, Pak vyskládáme další vrstvu vajíček, okurek a papriky a na ni opět ruličky šunky se salátem. Z vychladlého nálevu vyndáme koření, cibuli a bobkový list. Vmícháme želatinu a roztok zahřejeme (podle návodu na sáčku želatiny). Pak jím opatrně (nejlépe přes lžíci) zalijeme obsah formy a dáme do druhého dne vychladnout do lednice.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1 232x
Komentáře receptu Aspik I
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!