Krůta na pomerančích s česnekem a šalvějí
Suroviny
1 krůta
asi 100 g másla
sůl, pepř
2 pomeranče (nejlépe v bio kvalitě, chemicky neošetřené)
3-4 stroužky česneku
šalvěj
drcený kmín
2 cibule
Postup
Troubu si předehřejeme na 220° C. Krůtu očistíme, potřeme rozpuštěným máslem, ze všech stran (i uvnitř) ji osolíme, posypeme kmínem a dáme do pekáče. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a společně s oloupanými celými stroužky česneku a šalvějí jimi vyplníme dutinu v krůtě. Oloupané cibule nakrájíme na čtvrtky a společně se zbytkem másla dáme do pekáče ke krůtě. Podlijeme trochu vodou a dáme nezakryté do trouby. Asi po 20 minutách stáhneme teplotu na 170° C. Pečeme pomalu dozlatova ještě asi 3 hodiny. Během této doby poléváme krůtu výpekem. Hotovou krůtu necháme před porcováním chvíli odpočinout, aby se maso zatáhlo a bylo šťavnaté.
Můžeme podávat se šťouchanými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1 650x
Komentáře receptu Krůta na pomerančích s česnekem a šalvějí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!