Cmunda po kaplicku
Suroviny
600 g brambor
600 g vařeného uzeného (bůček, rolka,…)
150 g hladké mouky
100 ml mléka
olej na smažení
1 větší vejce nebo 2 malá
2 lžičky majoránky
3 větší stroužky česneku
½ lžičky kmínu
sůl, mletý pepř
500 g kysaného zelí
1 menší cibule
sádlo pod cibuli
1 syrová brambora
asi 2 lžíce cukru (nebo více či méně podle chuti)
Postup
Uzené uvaříme doměkka a nakrájíme ho pak na tenčí plátky.
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme na ni zelí. Dusíme na mírné teplotě asi půl hodiny pod pokličkou. Ještě před koncem vmícháme najemno nastrouhanou bramboru a cukr. Pokud je třeba, trochu osolíme. Vypneme plotýnku a necháme nějakou dobu pod pokličkou dojít.
Oškrabané syrové brambory nastrouháme najemno a necháme chvíli stát, aby voda vystoupila na povrch, pak ji scedíme. Přidáme prosátou mouku, vejce, sůl, kmín, mléko (brambory nebudou hnědnout), prolisovaný nebo utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a vše dobře promícháme. Z těsta smažíme na větší pánvi na dostatečném množství oleje po obou stranách bramboráky (mají plavat), Na každý bramborák dáme zelí a na polovinu zelí položíme plátek uzeného, přehneme v půli jako omeletu. Náplň by měla trochu vyčnívat.
Varianta: menší množství těsta na pánvi rozprostřeme to tenka, na něj položíme uzené tak, aby nepřečnívalo a naneseme další tenkou vrstvu těsta. Smažíme po obou stranách, zelí dáme na plněný bramborák.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 386x
Komentáře receptu Cmunda po kaplicku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!