Sýrový twist
Suroviny
50 g jemného čedaru
50 g parmazánu
50 g goudy (případně jiné polotvrdé sýry)
1 vejce
1 balení rozváleného chlazeného listového těsta
na posypání sezamová semínka, kmín, mák, hrubozrnná sůl nebo koření (gril, country apod.)
Postup
Troubu si předehřejte na 200 °C. Všechny sýry nastrouháme najemno a rozšleháme vajíčko. Plát listového těsta potřeme vejcem a tu polovinu těsta, která je k nám blíž, rovnoměrně posypte postupně všemi sýry. Pak celý plát v polovině přehněte (překlopte prázdnou stranu na posypanou) a přitlačíme. Doporučuji těsto překládat na šířku, tedy po kratší hraně. Můžete ho samozřejmě přeložit i na délku, ale výsledné twisty pak jsou moc dlouhé. Přeložený plát nařežeme na zhruba 1,5 cm široké proužky. Každý proužek opatrně zatočíme 4-5x. Opět trochu stiskneme a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháváme mezi nimi rozestupy, aby se twisty vzájemně nespekly. Každý twist potřeme vejcem a posypeme kořením podle vlastního výběru. Pečte ve vyhřáté troubě přibližně 7–10 minut dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 053x
Komentáře receptu Sýrový twist
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!