Dýňový závin s jablky
Suroviny
2 balení rozváleného listového těsta
500 g dýně hokkaido
3 jablka
120 g cukru krupice
1 lžička koření do perníku
2 lžíce medu
3 lžíce rozinek
4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
4 lžíce strouhanky
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Postup
Dýni a jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme nahrubo. Pokud je třeba, slijeme přebytečnou tekutinu. Dáme do mísy a přidáme cukr, med koření do perníku, rozinky a ořechy. Směs důkladně promícháme. Listová těsta rozvineme, necháme na pečícím papíru, kratší strany a jednu vzdálenější delší potřeme rozšlehaným vajíčkem. Kromě potřeného kraje posypeme těsta vždy 2 lžícemi strouhanky. Dýňovou směs rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na těsto tak, aby potřené kraje zůstaly volné. Pak těsta pevně zavineme a přitom si pomáháme papírem na pečení. Potřené delší kraje přitiskneme k závinu a kratší kraje zmáčkneme a zasuneme pod závin. Záviny potřeme vajíčkem a několikrát propícháme vidličkou. Papír na pečení zastřihneme podle potřeby a na plech dáme záviny i s ním. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170° C asi 30 minut, povrch by měl lehce zrůžovět. Hotové záviny necháme vychladnout a pak je pocukrujeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1 068x
Komentáře receptu Dýňový závin s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!