Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Suroviny
Masové kuličky:
mleté maso hovězí a vepřové (půl na půl)
2–3 lžíce solamylu
200 ml mléka
2 středně velká vejce
1 cibule
1/2 lžičky mletého nového koření
lžička muškátového oříšku
špetka mletého zázvoru
sůl, pepř
máslo na smažení
Omáčka:
50 g másla
4 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru
150-200 ml smetany
sůl, pepř
Příloha:
brambory vařené ve slupce
brusinky
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na maličké kostičky nebo nastrouháme, přidáme ji spolu s ostatními surovinami do mletého masa a vypracujeme hladké těsto. Z něj tvoříme kuličky o průměru cca 4 cm a osmažíme je na másle.
Na omáčku rozpustíme v kastrolu máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem a smetanou a ještě asi čtvrt hodiny za občasného promíchání povaříme. Nakonec přidáme sůl a mletý pepř podle chuti.
Podáváme s čerstvě uvařenými bramborami ve slupce (oloupanými), s omáčkou a brusinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1 307x
Komentáře receptu Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!