Česnekáče
Suroviny
500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750 g hladké mouky (nebo 500 g hladké a 250 g žitné)
1 kostka čerstvého droždí (nebo 4 lžičky sušeného)
1 vejce na potření
Vegeta, sezamová semínka nebo různé koření či sýr na posypání
Náplň:
125 g změklého másla
sůl
12-14 stroužků prolisovaného česneku
3 žloutky
případně ještě anglická slanina nakrájená na kostičky, nastrouhaná Niva nebo Eidam apod.
Postup
Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté přísady a sůl, pak přidáme sypké ingedience a nakonec rozdrobíme droždí. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, které rozválíme na obdélníky (délka shodná s délkou plechu), potřeme nádivkou. Zavineme jako záviny a potřeme zbylou nádivkou (nebo jen vejcem a posypeme semínky, sýrem, kořením), Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádýlka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.Pečeme při 180°C asi 30 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 029x
Komentáře receptu Česnekáče
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!