Slané bochánky se zakysanou smetanou

Suroviny

40 g čerstvého droždí
1 lžičku krupicového cukru
100 ml teplého mléka
600 g hladké mouky
2 lžičky soli
250 g másla (nebo Hery)
1 celé vejce
250 g zakysané smetany
1 žloutek na potření
100 g strouhaného sýra na posypání

ukázka receptu Slané bochánky se zakysanou smetanou
Posunovut vlevo
ukázka receptu Slané bochánky se zakysanou smetanou ukázka receptu Slané bochánky se zakysanou smetanou
Posunout vpravo

Postup

Z mléka, 1 lžičky mouky, droždí a cukru si v hrnku připravíme kvásek. Do misky nasypeme zbytek mouky, nakrájené máslo nebo Heru, zakysanou smetanu, sůl, vejce, a když kvásek vzejde, přidáme ho do misky také. Vypracujeme měkčí, které není příliš husté těsto, ale drží tvar. (Můžeme ho také připravit v kuchyňském robotu).Těsto necháme přikryté čistou utěrkou odpočívat na teplém místě po dobu minimálně jedné hodiny.
Po vykynutí těsto přendáme na pomoučený vál, rozválíme a přeložíme na polovinu a ještě jednou na polovinu. Necháme ho 15 minut pod utěrkou odpočinout a tento postup zopakujeme ještě 2x. Nakonec těsto rozválíme na tloušťku asi 1 cm a vykrajujeme pomocí hrnku kolečka. Na vrch můžeme otisknout mřížku na protlačení brambor. Kolečka potřeme žloutkem.
Pečeme při teplotě 180°C asi 20 minut dozlatova. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 737x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slané bochánky se zakysanou smetanou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist