Vepřové filety s jablky
Suroviny
(pro 4 osoby)
400 g vepřového masa na minutky
1/4 lžičky pepře
2 lžíce oleje
150 g pórku
1 zelená paprika
500 g nakyslých jablek
2 lžíce másla
1 cibule
špetka cukru
sůl
Postup
Maso (nejlépe z vepřové pečeně) zbavíme všech tučných částí a nakrájíme na plátky silné 2 cm, opepříme a potřeme olejem. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Máslo rozpustíme za mírné teploty, přidáme zeleninu a jablka a 2 minuty mícháme, pak necháme 10 minut dusit. Ochutíme cukrem a solí. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pánev silně nahřejeme a za stálého obracení opečeme maso. Po 2 minutách teplotu snížíme a maso zvolna dopékáme. K masu přidáme cibuli a ještě 3 minuty společně dopečeme. Maso osolíme.
Příloha: vařené brambory, veka
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 759x
Komentáře receptu Vepřové filety s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!