Kotlety s liškami
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 vepřové kotlety asi 2 cm silné
1/2 lžičky pepře
2 lžíce oleje
250 g lišek
2 lžíce másla
1 lžíce sójové omáčky
1/8 l smetany
sůl
petrželka
Postup
Okraje masa nařízneme, aby se při pečení nekroutilo a naklepeme. Opepříme a potřeme olejem. Houby očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Máslo rozpustíme na pánvi při střední teplotě a houby na něm asi 2 minuty restujeme. Osolíme je, opepříme, dáme do omáčníku (nebo do temomisky) a udržujeme v teple. Kotlety osolíme a na pánvi opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku za častého obracení. Hotové kotlety přendáme na nahřáté talíře. Vypečenou šťávu smícháme se sójovou omáčkou a smetanou a krátce povaříme. Přidáme houby a nasekanou petrželku.
Příloha: krokety, bramborová kaše
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 250x
Komentáře receptu Kotlety s liškami
anonym: | čtvrtek 22. září 2011 |
zitra to uvarim,tak doufam,ze to bude dobrota |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!