Valašské frgále z domácí pekárny
Suroviny
Na 4 ks:
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
125 g másla
2 žloutky
špetka soli
75 g moučkového cukru
35 g droždí
nastrouhaná kůra z poloviny většího citrónu
1 vejce na potření okrajů
náplně do koláčů – povidlová, tvarohová, maková (viz sekce Moučníky – Polevy a náplně)
Postup
Na dno míchací nádoby domácí pekárny dáme rozpuštěné máslo a přilijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky. Pak přidáme prosátou mouku a na ni moučkový cukr. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého na cukr rozdrobíme droždí. Zapneme program na přípravu těsta. Po zaznění signálu na přidání dalších surovin přidáme citrónovou kůru. Po ukončení programu necháme těsto ještě cca půl hodiny kynout již ve vypnuté domácí pekárně. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého postupně vyválíme velké tenké kolo a zvýšíme jen okraje, aby náplň nevytékala. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem. Frgále můžeme ozdobit jen povidlovou náplní, nebo využít různé druhy na jeden frgál podle fantazie a dozdobit např. tvarohovou rozinkami, makovou mandlemi, povidlovou drobenkou – viz sekce Moučníky – Polevy a náplně. Troubu předehřejeme na 170° C a postupně pečeme frgále cca 20 minut (čas je třeba přizpůsobit zkušenosti s vlastní troubou). Správný hotový frgál zůstane pod náplní tenký.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 029x
Komentáře receptu Valašské frgále z domácí pekárny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!