Třináctihodinová husa

Suroviny

1 husa (3,5 až 5 kg)
4 lžíce kmínu
sůl

ukázka receptu Třináctihodinová husa
Posunovut vlevo
ukázka receptu Třináctihodinová husa
Posunout vpravo

Postup

Den předem ve 22:00 nebo 23:00 hodin z husy vyndáme droby (můžeme je použít do polévky), oškubeme přebytečné brka, případné jemné peří opalíme zapalovačem. Okrájíme přebytečný tuk, odstraníme křídla před prvním záhybem a odřízneme kůži z krku (opět je můžete použít do polévky). Maso opláchneme a papírovou utěrkou osušíme. Osolíme i zevnitř a vydatně okmínujeme, vhodíme pár kmínů i dovnitř. Husu dáme na pekáč, pokud ho nemáme, použijeme hlubší plech a podlijeme vodou. Celou husu přiklopíme vrchním pekáčem nebo zakryjeme alobalem. Nastavíme teplotu na 80° C, vložíme husu do trouby. Pozor na moderní trouby, většinou mají bezpečnostní pojistku a trouba se po několika hodinách sama vypne. Po dvanácti hodinách odstraníme vrchní pekáč nebo alobal, husu velkou jehlicí propícháme, polijeme výpekem a zvýšíme teplotu na 180° C. Pečeme dozlatova ještě hodinu. Pak naběračkou odebereme vyškvařený tuk, husu naporcujeme a maso podáváme přelité výpekem. Kůrka je krásně křupavá a maso tak měkké a šťavnaté, že samo odpadává od kosti.
Sádlo se dá skladovat v chladničce (asi měsíc) i zamrazit, využít se dá na smažení i vaření, ale i na namazání na chleba

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 767x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,33 (počet: 18) 9,33 18 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třináctihodinová husa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist