Kynuté makové růže
Suroviny
Těsto
500 g hladké mouky
30 g droždí
100 g cukru krupice
2 žloutky
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
špetka soli
Náplň
150 g mletého máku
50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml mléka
Na potření
1 vejce
Postup
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, ve kterém rozmícháme droždí a lžičku cukru, necháme asi 10 minut odpočívat, dokud nevzejde. Pak smícháme s ostatními přísadami a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Těsto můžeme připravit také v domácí pekárně tak, že nejprve do ní dáme tekuté přísady a vejce, pak mouku, cukry a nakonec rozdrobíme droždí. Těsto pak vyválíme a vykrájíme z něj kroužky o průměru přibližně 9 cm. Na každý kroužek dáme trochu náplně. Tu připravte zalitím mletého máku s cukrem horkým mlékem a poté nechte vychladnout. 4 kroužky položíme asi ze ¾ přes sebe a srolujeme do válečku. Pak váleček v polovině ostrým nožem přepůlíme, čímž vzniknou dvě růžičky. Každou posadíme do silikonové formičky na muffiny nebo muffinového plechu vymazaného zlehka olejem. Necháme ještě asi 20 minut kynout, pak je potřete rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200° C přibližně 15 až 20 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 125x
Komentáře receptu Kynuté makové růže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!