Artyčoky s bylinkami
Suroviny
6 velkých artyčoků
1 l vody
2 citrony
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku (na plátky)
sůl
mletý pepř
60 ml vody nebo suchého bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
Postup
Z artyčoků odstraníme postupně listy, chmýří a vyndáme srdíčka. Dáme je do mísy s vodou a šťávou z obou citronů. Do vody dáme i vymačkané citrony. Necháme 10 minut marinovat, potom artyčoky vyndáme, necháme okapat a srdíčka nakrájíme na centimetrové plátky.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a minutu opékáme. Přidáme plátky artyčoků, několikrát s pánví zatřeseme, osolíme a opepříme. Opékáme 5 minut, občas zamícháme. Přilijeme vodu nebo víno, lžíci citronové šťávy a přiklopíme. Snížíme plamen a vaříme 12 minut, občas zamícháme, dokud nejsou artyčoky měkké. Že jsou hotové poznáme tak, že je snadno propíchneme nožem.
Vmícháme nasekanou petrželku, vaříme cca další minutu, abychom zredukovali přebytečnou tekutinu, potom sundáme z plotny. Pokud chceme, aby artyčoky více zezlátly, přidáme trochu olivového oleje a necháme ještě chvíli opékat.
Podáváme samostatně s bílým pečivem nebo jako přílohu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 623x
Komentáře receptu Artyčoky s bylinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!