Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Suroviny
1/2 květáku
2 stroužky česneku
3 lžíce řepkového oleje
sůl
mletý pepř
1 lžička mleté papriky
1 lžíce másla
2 mrkve
1 pórek
1 litr zeleninového vývaru
citrónová šťáva
jarní cibulka nebo petrželka k podávání
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C.
Na plech dáme růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapeme řepkovým olejem, osolíme a poprášíme paprikou. Pečeme 30 minut.
V hrnci na másle opečeme mrkev a pórek, potom zeleninu zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přimícháme polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Pak přidáme pečený česnek, promixujeme, přidáme zbytek květáku, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Podáváme s jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 072x
Komentáře receptu Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!