Platýs na slanině
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 porce platýsa po 250 g
hladká mouka na obalení
125 g tučné slaniny
1/4 lžičky soli a pepře
1 citrón
petrželka
Postup
Platýsy omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Ryby položíme vedle sebe. Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme při střední teplotě dokřupava, pak slaninu vyjmeme. Do výpeku položíme platýsy bílou stranou dolů a při pečení s nimi občas v pánvi pohneme. (Pokud se ryby při pečení na pánvi přichytávají, odstavíme ji z plotny, necháme zchladnout a občas pánví pohybujeme). Po 4-5 minutách ryby obrátíme, osolíme a opepříme. Hotové platýsy dáme na předehřáté talíře, slaninu ve výpeku krátce zahřejeme a přelijeme přes ryby. Ozdobíme citrónem a petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 597x
Komentáře receptu Platýs na slanině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!