Platýs na slanině

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 porce platýsa po 250 g
hladká mouka na obalení
125 g tučné slaniny
1/4 lžičky soli a pepře
1 citrón
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Platýsy omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Ryby položíme vedle sebe. Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme při střední teplotě dokřupava, pak slaninu vyjmeme. Do výpeku položíme platýsy bílou stranou dolů a při pečení s nimi občas v pánvi pohneme. (Pokud se ryby při pečení na pánvi přichytávají, odstavíme ji z plotny, necháme zchladnout a občas pánví pohybujeme). Po 4-5 minutách ryby obrátíme, osolíme a opepříme. Hotové platýsy dáme na předehřáté talíře, slaninu ve výpeku krátce zahřejeme a přelijeme přes ryby. Ozdobíme citrónem a petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 597x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,50 (počet: 2) 8,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Platýs na slanině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist