Zapečený lilek I.
Suroviny
2 středně velké žíhané lilky (nakrájené na tenké plátky)
sůl
olivový olej
1 cibule (narkájená nadrobno)
2 větší stroužky česneku
1/4 lžičky sušeného chilli
špetka skořice
400 g plechovka krájených rajčat
2 lžíce hladkolisté petrželky (nasekané nadrobno)
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Lilky nakrájené na plátky osolíme, necháme chvíli odpočinout, potom je osušíme. Litinovou pánev, kterou můžeme dát do trouby, tence potřeme olejem a postupně na ní osmahneme na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidáme olej. Lilky zatím vyndáme na talíř.
V pánvi osmahneme cibuli dosklovita, potom přidáme česnek, chilli, sůl, skořici a opékáme asi 1 minutu. Přilijeme rajčata a vše vaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Sundáme z plotny a vmícháme polovinu petrželky. Z pánve přelijeme do misky asi 3/4 omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládáme rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně lilky rozetřeme část omáčky a pokračujeme ve vrstvení.
Pánev zakryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndáme z trouby a necháme 10 minut stát. Nakonec jídlo posypeme zbylou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 958x
Komentáře receptu Zapečený lilek I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!