Zapečený lilek I.

Suroviny

2 středně velké žíhané lilky (nakrájené na tenké plátky)
sůl
olivový olej
1 cibule (narkájená nadrobno)
2 větší stroužky česneku
1/4 lžičky sušeného chilli
špetka skořice
400 g plechovka krájených rajčat
2 lžíce hladkolisté petrželky (nasekané nadrobno)

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Lilky nakrájené na plátky osolíme, necháme chvíli odpočinout, potom je osušíme. Litinovou pánev, kterou můžeme dát do trouby, tence potřeme olejem a postupně na ní osmahneme na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidáme olej. Lilky zatím vyndáme na talíř.

V pánvi osmahneme cibuli dosklovita, potom přidáme česnek, chilli, sůl, skořici a opékáme asi 1 minutu. Přilijeme rajčata a vše vaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Sundáme z plotny a vmícháme polovinu petrželky. Z pánve přelijeme do misky asi 3/4 omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládáme rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně lilky rozetřeme část omáčky a pokračujeme ve vrstvení.

Pánev zakryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndáme z trouby a necháme 10 minut stát. Nakonec jídlo posypeme zbylou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 958x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený lilek I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist