Pečený kapr s česnekovou omáčkou
Suroviny
4 porce kapra
80 g oleje
sůl
pepř
citron
2 stroužky česneku
petrželka
40 g hladké mouky
1 žloutek
Postup
Kapra osolíme, obalíme v mouce a po obou stranách osmažíme dozlatova. Přendáme na talíř a uložíme na teplé místo. Ve zbylém tuku osmahneme nasekaný česnek, petrželku, přidáme zbylou mouku a když zežloutne, zředíme jí sklenkou osolené vody. Dobře rozmícháme a provaříme.
Omáčku necháme prochladnout a potom do ní vmícháme žloutek, zakápneme citronem a vyšleháme, dokud nebude mít konzistenci jako majonéza. Hotovou omáčkou přelijeme rybí porce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 350x
Komentáře receptu Pečený kapr s česnekovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!