Zapékaná ryba v karotce
Suroviny
2 kg mrkve
6 ks rybích filet
500 ml rybího vývaru
130 g másla
4 polévkové lžíce 31 % smetany
3 vajíčka natvdo uvařená
30 g ementálu
nasekaná petrželka
čerstvý kopr
Postup
Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké úzké nudličky. V hrnci smícháme se solí a pepřem, podlijeme troškou vody a přidáme 80 g másla pokrájeného na malé kousky. Promícháme a vaříme, dokud se voda neodpaří. Uvařená vejce oloupeme a nasekáme na větší kousky. Smícháme s 50 g změklého másla a odložíme do lednice.
Rybí filety naskládáme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme kopr a vaříme 10 minut na mírném plameni. Rybu scedíme a necháme okapat.
Do zapékací mísy rozložíme mrkev, osolíme a opepříme, přidáme smetanu a promícháme. Na mrkev dáme svinuté filety, na každý dáme máslo vymíchané s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 10 - 12 minut při teplotě 200 °C. Můžeme zdobit petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 370x
Komentáře receptu Zapékaná ryba v karotce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!