Hovězí biftek s ovocem
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 bifkety po 150 g ze svíčkové
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 banány
4 půlky kompotovaných broskví
4 kolečka nanasu
4 lžičky brusinek
2 lžíce mandlových lupínků
1 lžíce hladké mouky
1/8 l smetany
1 lžíce sójové omáčky
1/8 l masového vývaru
50 g prorostlé slaniny
sůl
Postup
Svíčkovou odblaníme a nařežeme na plátky 3-4 cm silné. Naklepeme je hřbetem nože, po jedné straně potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme je odležet. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme podélně rozkrojené banány, půlky broskví, naplněné brusinkami, ananas a mandle. Rozpékáme asi minutu, pak je přiklopíme a odstavíme. Mouku rozmícháme s troškou smetany dohladka, přidáme zbývající smetanu, sójovou omáčku a masový vývar. Na druhé pánvi rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Steaky na ní z každé strany prudce 1 minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Do vypečené šťávy přidáme smetanovou směs a dobře promícháme, necháme povařit.
Příloha: dlouhozrnná rýže dušená v kuřecím vývaru ochucená troškou kari koření.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 951x
Komentáře receptu Hovězí biftek s ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!