Hovězí biftek s ovocem

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 bifkety po 150 g ze svíčkové
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 banány
4 půlky kompotovaných broskví
4 kolečka nanasu
4 lžičky brusinek
2 lžíce mandlových lupínků
1 lžíce hladké mouky
1/8 l smetany
1 lžíce sójové omáčky
1/8 l masového vývaru
50 g prorostlé slaniny
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Svíčkovou odblaníme a nařežeme na plátky 3-4 cm silné. Naklepeme je hřbetem nože, po jedné straně potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme je odležet. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme podélně rozkrojené banány, půlky broskví, naplněné brusinkami, ananas a mandle. Rozpékáme asi minutu, pak je přiklopíme a odstavíme. Mouku rozmícháme s troškou smetany dohladka, přidáme zbývající smetanu, sójovou omáčku a masový vývar. Na druhé pánvi rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Steaky na ní z každé strany prudce 1 minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Do vypečené šťávy přidáme smetanovou směs a dobře promícháme, necháme povařit.
Příloha: dlouhozrnná rýže dušená v kuřecím vývaru ochucená troškou kari koření.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 951x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 2) 5,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí biftek s ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist