Houbová paštika
Suroviny
50 g másla
2 šalotky (jemně nasekané)
1 nasekaný pórek
2 stroužky česneku
200 g hnědých žampionů (nasekaných najemno)
2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžíce zakysané smetany
3 lžíce nasekaného tymiánu + na ozdobu
sůl
bageta k podávání
polníček nebo rukola
Postup
Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme šalotky a chvíli je opékáme, pak vmícháme jemně nasekaný pórek a opékáme, aby zavadl a změkl. Poté vmícháme utřené stroužky česneku a po zhruba 2 minutách i jemně nasekané žampiony. Když jsou měkké, vmícháme hořčici i smetanu a společně prohřejeme.
Nakonec vmícháme tymián a dochutíme solí. Servírujeme na opečených plátcích bagety spolu s polníčkem či rukolou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 703x
Komentáře receptu Houbová paštika
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!