Hřiby v pivním těstíčku
Suroviny
250 g hřibů
sůl
hladká mouka
TĚSTO:
100 g rozpuštěného másla
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 g polohrubé mouky
250 ml piva
sůl
mletý pepř
tuk na smažení
Postup
Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a obalíme v hladké mouce.
Do vychladlého másla zašleháme žloutky, mouku a pak přilijeme pivo, osolíme a opepříme. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpálíme tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalíme v těstíčku a opékáme v pánvi, hotové je odkládáme na papírové utěrky, aby odsály tuk.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 358x
Komentáře receptu Hřiby v pivním těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!