Karlovarský knedlík

Suroviny

320 g bílého pečiva (den starého)
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
50 ml másla (rozpuštěného, vlažného)
150 ml plnotučného mléka (vlažného)
sůl
hrst nasekané petrželky
30 g hrubé mouky

recept nemá fotografii

Postup

Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme oschnout. V misce prošleháme žloutky a vmícháme máslo a mléko. Vaječnou směs osolíme a vlijeme do nakrájeného pečiva. Lehce promícháme a necháme chvíli odležet. Pak přidáme petrželku, jemně zapracujeme a posypeme moukou.

Z bílků vyšleháme sníh, který do směsi opatrně vmícháme a potom necháme odpočinout. Vytvarujeme dvě šišky.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Knedlíky uhladíme, položíme na plech a podlijeme trochou vody. Pečeme 15 - 20 minut, až budou mít zlatavou kůrku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 669x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Karlovarský knedlík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist