Houbová omáčka I.

Suroviny

2 hrsti sušených nebo 5 hrstí čerstvých hub
30 g másla
1 menší cibule (nakrájená najemno)
hrst nasekané petrželky
1 lžička kmínu
50 g másla
1 střední cibule (nadrobno nakrájená)
50 g hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Sušené houby zalijeme vařící vodou a dáme stranou. Čerstvé houby nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpustíme 30 g másla, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme petrželku a houby - vymačkané sešené nebo čerstvé. Přisypeme kmín a za stálého míchání dusíme, dokud houby nezměknou.

Připravíme si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku, vymícháme světlou jíšku a za stálého mícháí přidáváme 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidáme do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 337x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbová omáčka I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist