Houbová omáčka I.
Suroviny
2 hrsti sušených nebo 5 hrstí čerstvých hub
30 g másla
1 menší cibule (nakrájená najemno)
hrst nasekané petrželky
1 lžička kmínu
50 g másla
1 střední cibule (nadrobno nakrájená)
50 g hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
Postup
Sušené houby zalijeme vařící vodou a dáme stranou. Čerstvé houby nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpustíme 30 g másla, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme petrželku a houby - vymačkané sešené nebo čerstvé. Přisypeme kmín a za stálého míchání dusíme, dokud houby nezměknou.
Připravíme si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku, vymícháme světlou jíšku a za stálého mícháí přidáváme 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidáme do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 337x
Komentáře receptu Houbová omáčka I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!