Třešňoví šneci

Suroviny

TĚSTO:
3 lžíce sušeného droždí
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru
2 vejce (pokojové teploty)
700 g polohrubé mouky
1/2 lžíce soli

NÁPLŇ:
450 g třešňového džemu
120 ml smetany
1 lžička vanilkového extraktu
30 g másla (nemusí být)

recept nemá fotografii

Postup

Plech vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Necháme 10 minut vzejít. Přidáme vejce, mouku a sůl a zpracujeme těsto. Pokud je potřeba, přidáváme po troškách mouku. Těsto by mělo být pružné a hladké.

Vyválíme obdélník cca 65 x 45 cm a na něj rozetřeme třešňový džem, na jedné dlouhé straně necháme 3 cm volné. Těsto srolujeme a nakrájíme na 2 cm tlusté šneky. Položíme je na připravené plechy, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme dozlatova 12 - 20 minut.

Smícháme suroviny na polevu a vyšleháme dohladka. Jakmile šneky vyndáme z trouby, přelijeme je rovnoměrně polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 277x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třešňoví šneci


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist