Celerový nákyp
Suroviny
1 velký celer
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
300 ml zeleninového bujonu
velká hrst vlašských ořechů
100 g sýru s modrou plísní
Postup
Troubu předehřejeme na 190 °C. Celer oloupeme, rozčtvrtíme a každou čtvrtku pak nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky smícháme v misce s olejem, aby se obalily všechny kousky a pak je osolíme a opepříme. Vyskládáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem a pečeme 40 - 45 minut, pak posypeme nasekanými ořechy a posypeme rozdrobeným sýrem a pečeme asi 15 miut do křupava a zlatava.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 882x
Komentáře receptu Celerový nákyp
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!