Čajová vejce
Suroviny
15 vajec
1,5 l vody
3 lžíce černého čaje
3 lžíce sójové omáčky
3 badyány
1 lžička skořice
1 lžička kmínu
1 lžička pepře
1 lžička zázvoru
Postup
Vajíčka uvaříme nahniličko, tj. 6 až 8 minut a ochladíme studenou vodou. Každé vejce lžící po obvodu skořápky naklepeme a trochu propícháme vidličkou. Skořápka by měla popraskat, ale nesmí se odlupovat, musí držet pohromadě.
Pak si připravíme nálev:
Do většího hrnce dáme vodu, přidáme černý čaj, sójovou omáčku a koření. Do nálevu vložíme vejce tak, aby byla celá ponořena. Vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme z ohně a vejce necháme v nálevu vychladnout a do druhého dne je necháme ještě marinovat.
Před podáváním vejce oloupeme. Pod skořápkou se objeví mramorovaný bílek.
Pokud vejce nespotřebujeme, můžeme je uchovat ponořené v nálevu v chladničce několik dní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Alen,
Zobrazeno 4 330x
Komentáře receptu Čajová vejce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!