Španělská dušená kýta
Suroviny
1 - 2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule (najemno nakrájená)
600 g vepřové kýty (nakrájené na kousky)
1 lžíce mouky (se špetkou soli a pepře)
2 velké rozmačkané stroužky česneku
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků
Postup
Olej zahřejeme v pánvi, přisypeme cibuli a opékáme asi 10 minut. Pak jí vyndáme a dáme jí stranou. Kousky masa poprášíme moukou a postupně je opečeme v pánvi. Je-li potřeba, přidáme trošku oleje. Pak do pánve vrátíme cibuli i všechno maso. Vmícháme česnek, kmín a papriku a pár minut opékáme. Přilijeme sherry a pomocí vařečky seškrábeme ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky. Vlijeme vývar a 2 hodiny dusíme na mírném ohni. Podáváme posypané petrželkou a mandlovými lupínky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 824x
Komentáře receptu Španělská dušená kýta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!