Nicejský salát

Suroviny

300 g brambor (ideálně nových)
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
200 g přepůlených cherry rajčat
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 malé salátky
1 - 2 konzervy tuňáka v oleji

DRESINK:
50 g vypeckovaných černých oliv
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme dresink: Olivy, ančovičky a česnek rozmixujeme nebo rozmačkáme v hmoždíři. Pak přidáme citronovou šťávu, olej a ocet a promícháme.

Brambory asi 15 minut vaříme. Fazolky povaříme 4 - 5 minut ve vroucí vodě, pak je scedíme a dáme na kostky ledu, aby si uchovaly barvu. Brambory přepůlíme a opečeme na dvou lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidáme rajčata a minutu opékáme. Vše osolíme a opepříme, přimícháme lžíci balzamikového octa a posypeme bazalkou.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělíme brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijeme dresinkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 633x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nicejský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist