Nicejský salát
Suroviny
300 g brambor (ideálně nových)
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
200 g přepůlených cherry rajčat
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 malé salátky
1 - 2 konzervy tuňáka v oleji
DRESINK:
50 g vypeckovaných černých oliv
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa
Postup
Nejdříve si připravíme dresink: Olivy, ančovičky a česnek rozmixujeme nebo rozmačkáme v hmoždíři. Pak přidáme citronovou šťávu, olej a ocet a promícháme.
Brambory asi 15 minut vaříme. Fazolky povaříme 4 - 5 minut ve vroucí vodě, pak je scedíme a dáme na kostky ledu, aby si uchovaly barvu. Brambory přepůlíme a opečeme na dvou lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidáme rajčata a minutu opékáme. Vše osolíme a opepříme, přimícháme lžíci balzamikového octa a posypeme bazalkou.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělíme brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijeme dresinkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 633x
Komentáře receptu Nicejský salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!