Pašticada
Suroviny
750 g - 1 kg zadního hovězího masa
200 g slaniny v celku
1 palice česneku
4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 cibule (nasekaná najemno)
1/2 celeru (na kousky)
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka na zahuštění
sůl
pepř
muškátový oříšek
bramborové noky k podávání
Postup
Maso omyjeme, očistíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijeme vinným octem a dáme do druhého dne odležet do chladu.
Pak maso ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a zlehka poprášíme muškátovým oříškem. Olej rozpálíme v hrnci a pak na něm ze všech stran maso opečeme, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidáme cibuli a celer, zalijeme vínem, ve kterém jsme rozmíchali cukr a přivedeme k varu. Potom maso zalijeme vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni dusíme doměkka cca 3 - 4 hodiny. Je-li omáčka málo hustá, zahustíme jí strouhankou osmahnutou na troše másla.
Podáváme nakrájené na plátky s bramborovými noky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 093x
Komentáře receptu Pašticada
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!