Jehněčí špízy suvlaki
Suroviny
1,5 kg jehněčí kýty (pokrájené na kostičky)
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva za 2 citronů
2 stroužky česneku (rozmačkané)
pepř
sůl
tzatziki (příp. bílý jogurt) k podávání
čerstvé snítky oregana
klínky citronu
Postup
Maso dáme do mísy, přidáme olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, česnek a pepř a vše dobře promícháme. Dáme na 5 hodin (ideálně přes noc), marinovat. Maso vyndáme z marinády a napícháme na 10 grilovacích jehlic, osolíme a 10 - 12 minut grilujeme. Podáváme s tzatziki (příp. jogurtem), posypané nasekaným oreganem a s klínky citronu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 516x
Komentáře receptu Jehněčí špízy suvlaki
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!