Hrušková zavařenina s vanilkou
Suroviny
8 hrnků omytých, osušených nasekaných hrušek s tenkou slupkou (ostatní je třeba oloupat, zbavených jádřinců)
semínka ze 2 vanilkových lusků
800 g krupicového cukru
1 sáček pektinu
Postup
Nakrájené hrušky nasypeme do hrnce, přidáme dřeň z lusků a přisypeme cukr. Zahříváme, dokud nejdou hrušky lehce rozmáčknout. Hrušky rozmačkáme, připádně rozmixujeme. Teprve poté přidáme pektin a přivedeme k varu. Necháme pár minut probublávat, aby měla zavařenina hutnou konzistenci. Horkou jí plníme do čistých sklenic, uzavřeme a na 15 minut postavíme dnem vzhůru.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 479x
Komentáře receptu Hrušková zavařenina s vanilkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!