Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Suroviny

1 kg vepřové kýty bez kosti v celku
2 lžičky olivového oleje + na pokapání
sůl
čerstvě mletý pepř
1/4 lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky (rozkrojené napůl)

recept nemá fotografii

Postup

Předehřejeme troubu na 250 °C. Vepřovokou kýtu osušíme papírovou utěrkou, svážeme potravinářským provázkem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme skořicí.

V malé misce slijeme dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpálíme nižší hrnec s tlustým dnem, pokapeme olivovým olejem a opečeme kýtu z každé strany dohněda. Pak snížíme plamen, podlijeme připravenou směsí a dáme péct do trouby na 20 minut. Poté přidáme hrušky a pečeme dalších 20 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 497x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta se skořicí a hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist