Vepřová kýta se skořicí a hruškami
Suroviny
1 kg vepřové kýty bez kosti v celku
2 lžičky olivového oleje + na pokapání
sůl
čerstvě mletý pepř
1/4 lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky (rozkrojené napůl)
Postup
Předehřejeme troubu na 250 °C. Vepřovokou kýtu osušíme papírovou utěrkou, svážeme potravinářským provázkem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme skořicí.
V malé misce slijeme dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpálíme nižší hrnec s tlustým dnem, pokapeme olivovým olejem a opečeme kýtu z každé strany dohněda. Pak snížíme plamen, podlijeme připravenou směsí a dáme péct do trouby na 20 minut. Poté přidáme hrušky a pečeme dalších 20 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 497x
Komentáře receptu Vepřová kýta se skořicí a hruškami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!