Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Suroviny
1 kg vepřové plece
1/2 lžíce soli
1/2 lžíce přepře
4 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce rostlinného oleje
NA BARBECUE OMÁČKU:
250 ml bourbonu
115 g cibule (nakrájené nadrobno)
70 g hnědého cukru
350 ml rajčatové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce balzamikového octa
30 ml worcesterové omáčky
1/2 lžičky uzené papriky
NA BRAMBOROVOU KAŠI:
1 kg brambor (oloupaných a nakrájených na kostky)
100 g másla (nakrájené na kousky)
200 ml 12% smetany
Postup
Rozehřejeme troubu na 170 °C. Plec nakrájíme na 5 cm kostky. Osolíme, opepříme a vetřeme do nich česnek. Ve větším kastrolu přivedeme k varu bourbon s cibulí a vaříme 5 - 10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou cca dvě lžíce tekutiny. Do kastrolu přidáme 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promícháme, přivedeme znovu k varu a pár minut vaříme.
Do pekáčku naskládáme maso, přelijeme ho připravenou omáčkou, důkladně promícháme, přikryjeme alobalem a dáme na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjeme a pečeme ještě 30 - 45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
Brambory oloupeme, uvaříme, doplníme máslem a smetanou a připravíme z nich kaši.
Maso vyndáme do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrháme na vlákna. Přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 643x
Komentáře receptu Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!