Koláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem

Suroviny

250 g špaldové mouky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého černého pepře
125 g másla nakrájeného na kousky
1 žloutek + 1 vejce

NÁPLŇ:
1 malá palice česneku
200 g kozího sýra + na ozdobu
hrst čerstvých bylinek (oregáno, bazalka, tymián)
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce másla
2 malé cibule nakrájené na tenká kolečka
1 lžička cukru
4 hrsti kukuřice
2 lžíce nasekané bazalky
300 g rajčat nakrájených na kolečka
olivový olej
4 snítky tymiánu
hustý balzamikový ocet k podávání

recept nemá fotografii

Postup

Do misky dáme mouku, sůl a pepř. Promícháme a přidáme máslo. Propracujeme ho s moukou na drobenku. Potom přidáme žloutek a 2 - 3 lžíce studené vody a uhněteme hladké těsto. Pokud by špatně drželo pohromadě, přilijeme trošku vody. Zabalime ho do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na půl hodiny. Mezitím předehřejeme troubu na 200 °C.

Odřízneme vršek česneku, aby vykoukly jednotlivé vršky stroužků. Palici položíme na alobal, pokapeme olivovým olejem, tak aby zatekl mezi stroužky česneku. Zabalíme ho a dáme na 45 minut do vyhřáté trouby zezlátnout a změknout. Necháme chvíli vychladnout, pak stroužky vymačkáme ze slupek, rozmačkáme je vidličkou a smícháme s kozím sýrem, bylinkami, solí a pepřem.

Zatímco budeme péct česnek, rozpustíme v pánvi máslo, přidáme cibuli, špetku soli a pepře a na středním plameni opékáme dozlatova. Zhruba po 5 minutách přidáme lžičku cukru, stáhneme plamen a necháme cibuli zkaramelizovat - trvá to cca 20 minut. Cibule se nesmí připálit, mícháme na opravdu mírném ohni, případně jí podlijeme troškou vody. Pak vsypeme kukuřici a mícháme dalších 5 minut, aby chytila barvu. Stáhneme z ohně a přimícháme bazalku.

Vychlazené těsto vyválíme na 3 mm silný kulatý plát a přesuneme ho na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ho připraveným kozím sýrem s česnekem, od okraje necháme asi 1,5 cm místa. Navrch naneseme zhruba polovinu cibulovo-kukuřičné směsi, pak rozložíme rajčata, pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rajčata dáme zbytek cibule s kukuřicí a snítky tymiánu. Okraje těsta přehneme přes rajčata a potřeme je prošlehaným vajíčkem. Necháme 15 minut v lednici vychladit.

Troubu stáhneme na 180 °C a dáme do ní koláč. Pečeme 45 - 55 minut, těsto by mělo zezlátnout a rajčata změknout. Vyndáme z trouby, necháme 5 minut vychladnout a podáváme.

Koláč podáváme s čerstvým kozím sýrem a pokapaný balzamikovým octem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 337x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist